Chico på ReDog

Ända sedan juni (juli?) har Chico till och från haltat på ett framben, trodde det berodde på överansträngning då vi gått en hel dag i Sthlm. Han fick antiinflammatorisk och vila. Han blev bättre, och vi fortsatte att arbeta med hans vikt. För någon månad sedan, såg anders att han går lite konstigt med ett bakben, och nu haltar han oftare fram..
I Fredags tog Anders honom till ReDog, jätte duktig fysioterapeut.  Han trodde Chico har vatten/brosk i frambenet, så ska nu äta antiinflammatorisk/smärtstillande, och kosttillskott. Vi får gå MAX femton minuters promenadermed honom och då helst på mjukt underlag. Ingen träning alls.
Om två veckor, är det dags för återbesök igen, och har han blivit bättre, så ska han lägga upp ett träningsschema åt honom.

SÅ SURT!!! I samma veva som det slog oss att Chico måste banta, så hade vi han hoss hundvakt två veckor.. jag sa åt honom hur mycket mat han skulle ge Chico... Tydligen lyssnade han inte på det...så när vi fick hem honom, var han tjockare än någonsin..

Började simma lite med honom, men sedan blev han ju överfallen av lös hund, och kunde inte simma på länge..
Har ni någon aning om hur svårt det är att banta en LAT kasterade hund? När jag säger LAT så menar jag verkligen LAT, får verkligen ropa på honom när vi ska ut,och ute sedan, så vill han inte röra på sig, han har aldrig velat det... Det han tycker är roligt är fotboll och flirtpole, så det körde vi med ett ett tag, men kunde bara göra det någon gång per vecka så han inte skulle bli halt igen..

Och nu, ja nu får vi inte göra något alls...

Hoppas han blir bra nu, så vi kan börja röra på honom!!
NÄR han blivit bra, och vi kommit igång med träningen med honom, ska jag nog tjata på Anders att TRÄNA TRÄNA TRÄNA Chico att lära sig DW.
Det GÅR!!

Justeja, det med bakbenet berodde på att han gått snett, dvs haltat.
Kommentarer
Anna

Oj det lät inte bra alls :( min Hector är oxå väldigt LAT måste ta kopplet och sätta på honom det sen typ "dra" ner honom från soffan för att få med honom ut, men sen när vi har varit ute en stund tycker han att det är okej att vara ute men släpper vi honom så springer han hem igen :(

Du kan nå mig på 0704818135 eller ale.lindberg@hotmail.com

 2011-09-19  10:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0