veckan?

Förutom att gnälla sönder mig, så drog jag tidigare från jobbet i onsdags, mådde sååå illa och var helt yr!!!
spydde på hemvägen,så tur jag fick gå när jag fick gå...INTE så lovely!!!
Eftermiddagen kvällen sov,vaknade,sov o vaknade jag...
Torsdagen,mådde jag bättre,var matt  i kroppen.
Vilade,tränade Tyson,tog dubbla vikterna,så nu fick han arbeta på ett annat sätt. Så grymt duktig!!
Är dock ingen stress med fler vikter ännu,den mindre vikten tar vi på längre promenader,och alltihop tar vi på kortare.
Dock vore det ju bra med tyngre för lite start och stopp.
Idag året sista dag,blir det träning med Smuli! Min lilla söta Smuli!
På torsdag nästa vecka ska jag träffa den som förhoppningsvis blir min nästa rastare.HOPPAS!utefter hennes beskrvining så borde hon vara bra, hon är äldre än de andra två OCH hon har egna hundar som hon aktivt tränar. Dock är hon dyrare än vad de andra var, men det kan det absolut vara värt om det funkar!Skulle vara sååå skönt!!!*ber till alla gudar jag känner till *

Förra vintern..kommer ihåg den här dagen så väl,för jag var så GRYMT stolt över honom då!!


Smulan på julafton i västerås.


Chico gosar med Spöket (R.I.P)

Gnäll update

Gnällkärring nummer 1 :P

Det första jag kände imorse när klockan ringde,var  aj mina fötter!
ÅÅÅÅHHH jag måste kolla upp detta!!!Men är det läkare eller kiropraktor jag ska till? Jag gillar inte läkare.Och kiropraktor gör ont,fast det är ju bra för det blir ju bra (eller iaf bättre) efteråt.
Men när ska jag ha tid? jobb jobb jobb...Hmmm aja det löser sig väl...


Ryggen är stel och gör ont vid varje rörelse,nu sitt/ligger jag i position som är väldigt behaglig faktiskt. Men så här får jag inte sitta hela dagen, ut med hundar, sedan fix inför jobb.
Tålamod tålamod tålamod...myyycket folk och det skulle kunna vara huuur roligt som hellst!!!Dock är inte fallet så...Pga min rygg då såklart plus lite annat...tålamod tålamod tålamod...En del guldkorn finns där och underlättar,kärlek till er!

GNÄLL

Det här är inte roligt. Min rygg!!!SMÄRTA!!!
Har ju alltid haft probelm med ryggen,och det går ju lite upp och ner,men sista tiden har det mest varit ner...
Har en teori, har problem med en tå (låter ynkligt jag vet) "ringtån" på vänster fot, känns som någon nerv eller nåt är i kläm i den, och innan jag fick ont i tån,så tänkte jag aldrig på den tån, men den stödjer man jätte mycket på, och nu när det gör ont där,har jag omedvetet börjat gå nsnett,så jag har även fått ont under foten, och därav min ryggsmärta..och därav min huvudvärk..Inte ens spikmattan hjälper =(

allt gör ont =(


NEJ nog med gnäll, idag innan jobbet var jag duktig och tränade både Smuli och Tyson !!
Jag måste skaffa mer vikter!!
Har bara åtta på vardera hund, Smulan får jag sakta öka på, henne är jag hellre för försiktig med,så jag behåller och höjer hennes självförtroende.
Men Tyson, åtta kilo är ju jogging vikter för honom! Så vem fick träna, jag som släpade vikterna upp o nerför trappan och fick halvjogga för att hålla hans tempo eller Tyson som drog vikterna :P
Det är SLÖSERI med hund om jag inte tränar han! Han kommer bli GRYM!!
Skulle förresten vara coolt om jag skaffa loksele och sådan där liten trilla åt dem =))
Tänker vägra ha vagn åt mina barn,för det ska djuren dra =))


Nu tänker jag äta pepparkaka och endast vara i soffan resten av kvällen o vila min stackars kropp...sjuuuuukt mycket at göra idag, och igår,då någon dessutom la in en stinkbomb...USCH!!!


SJUKT fint och oerhört välbyggt pepparkakshus

åååh vilket fiiint pepparkakshus jag gjorde före jul!! Jättefint! Sååå välbyggt och ordentligt gjort!!Så här ser det ut.

Väldekorerat med godis är det också:


Och grönt kristyr,som jag noggrant gjort super fint mönster med:Jag är ju helt fantastikst grym på pepparkakshus!!'Hmm.. nä ärligt,vad tusan hände :O
Och vad gör jag nu med ett pepparkakshus satts??
Ska jag spara det och göra ett påskbygge? med massa hönor och kycklingar och chokladägg....
Hmmm ja det ska jag nog minsanna göra!!!!
Ska jag ha pepparkakshus när ingen annan har det.

Dagen efter, eller dagen före, eller är det idag?

Julafton blev rätt bra ändå, min ångest var så att säga obefogad.
Faktiskt. Trevligt från början till slut.
Men man kan inte säga att de är hundvänliga.. inte för att de är elaka heller.
Chico blir så glad när han kommer till massa folk, vill hälsa och nosa överallt. Smulan brukar vara lugnare, men hon hakade lite förssiktigt på Chico.  Sedan fick de sitta ensamma i en kall hall =(  Men jag tog ut dem då och då. Tills någon började gnälla och tog tillbaka dem.
Ååååh de ville inte vara i den kalla hallen, så de vägrade så långt de kunde, smulan sprang och gömde sig, chico låtsades inte höra...
Var även en liiten lhasa apso där, grå o söt =) jag tyckte vi kunde ta promenad ihop innan de hälsade inne, för att slippa kaos, men de hälsade inne UTAN kaos, visste inte att smulan kunde det, dock så har hon aldrig hälsat på en främmande hund inne =)
Den var valp och askaxig mot chico,hoppa på han och bet han, Chico bara gick som inget hände, Smulan blev sur o sa ifrån, hon försvara sina pojkvänner! Och om den lilla försökte hoppa på henne,fick den minsann höra ett nehejdu på hundspråk =)

Sedan skulle du busa, fast det gick inte så bra,snön var högre än den lilla, så han kunde inte följa med i Smulans och chicos fart, lett av mig =)

Jo förresten, jag åt en mini mini bit julskinka, det fick bli mitt straff för jag inte orkade köa för kaffe åt situation sthlm försäljaren. Min tunga njöt, men inte alls lika mycket som mitt samvete led, jag hade ett svaaagt ögon blick där.. men synden straffar sig själv som mormor säger, dock säger hon inte att julskinka är en synd, men det säger jag.

Dagen efter julafton, dagen före rean startar, dagen då årets fest är igång, för många.


Idag är det mysdag de luxe ♥


Antalet bostadslösa ökar i Sverige

antalet.bostadslosa,familjer.okar

Vid industriområdet i Västberga, bakom ett gult staket som ska skärma av oljudet från lastbilstrafiken, bor 72 familjer, minst 150 barn. De har ingen annanstans att bo än i de gula husen som tillhör Hotellhem för familjer. Familjen Oria - mamma, pappa och tre söner - bor i en av lägenheterna.

där bor både de med svensk medborgarskap och anhöriga till ensamma flyktingbarn.
Anläggningschefen  Ann Rendert säger att de har kö av familjer som vill ha ett boende....


Mitt hjärta går sönder.
Det går sönder.


Förträngda känslor och annat virrvarr

Idag var jag på stan och fixade de sista julklapparna.
Kan inte gå förbi en situation sthlm försäljare utan att köpa. Det är omöjligt. Går genast omedelbums och tarut en peng. De kostar fyrtio, och jag hade en hundring,han hade endast femtiolapp, och jag tog då ingen växel.
Han blev glad och log mot mig, önskade ett varmt god jul. Han hade blont långt ruffsigt hår, och ingen mössa..Tror ni jsg mådde bra av den lilla peng jag gav han? NEJ inte ett dugg,snarare sämre..och vet ni varför, för jag tänkte att jag borde ge han en kaffe,men jag ORKADE inte stå i super kö på mcdonalds för det...HUR SJÄLVISKT???Tittade på mitt nya nummer,fick tårar i ögonen och skyndade bort.
Hur äckligt jäkla själviskt får man vara ??? Jag rodnar och skäms bara jag nu tänker på det...


Jag hatar julen. Jag bävar inför morgon dagen. En stor tung ororsklump i mitt bröst.
Tvångsumgås med de som borde vara min familj men som inte vet vem jag är överhuvudtaget.
Att sitta ned vid ett julbord,där de äter av mat i överflöd,en stor grisrumpa,som ingen bryr sig om den haft ett värdigt liv eller ej.  Äckliga mini korvar,där ingen vet innehållet, och köttbullar gjorda av mormor,som egentligen är rätt goda i smaken, som är gjorda på fifti fifti ko och gris.
Där har vi dubbelmoralen igen, jag ger den hemlöse en peng,men vill inte stå i kö för hans skull. Jag vill inte äta gris,men gillar smaken av köttbullarna...SKAMLIGT!
Så, att tvångssitta vid ett matbord,med för mycket mat och döda djur som endast levde för att mätta oss, när det finns folk i detta land som inte har ett hem? eller ens tak över huvudet.

Detta inlägg,startades i mitt huvud när jag känslorna kom över mig, jag har ansträngt mig till tusen detta år för att gilla julen,har julpyntat,med gran,gardiner och tomtar. gjort allt för att förtränga.
Men så kom det över mig, känslorna, tomheten över att inte ha någon familj,någon som bryr sig om man är på plats eller ej. Eller som sett en present och tänkt att åååh den skulle Lenita älska,och sedan ha träffat prick rätt.
Min syster kommer vara på plats, som öppet säger och visar att hon bryr sig inte! Förstår ni, hur kan man säga så om sin egen syster? HUR? Det är så ofattbart för mig..Det slog mig helt plötslig att hon kommer absolut vara på plats. och vi har inte setts efter jag mailade henne allt med tanke att lösa allt. Hennes svar var att endast ge mig sitt konto nummer UTAN ETT ORD till!
När jag sedan,blundade för min stolthet,och IGEN kontaktade henne,fick jag svaret att hon orkar inte,hon bryr sig inte,hon har inte gjort någotfel. Återigen HUR???
Men så har även hennes två bästa vänner lämnat henne..sorgligt...

Ja,det var så här tankarna gick, om hur jag föeträngt allt detta,att jag i vanliga fall börjar må dåligt redan i november och så blir det värre o värre fram till idag..

Om någon mår dåligt eller är ledsen över något säger jag ALDRIG att det finns dem som har det värre, för hur hjälper det mig nu i detta nu? Mitt humör,mina känslor och tankar är mina, om jag har jätte ont i mitt knä,så är det smärta för mig och det hjälper inte mig om någon annan har brytit båda benen och sitter i rullstoll,min smärta är min och din är din.
Men nu, idag när jag blev slagen av all denna ensamhet/tomhet/ångest så tänkte jag på han med det blonda rufsiga håret..att han har det värre, jag ska vara glad och tacksam att jag har jobb,lägenhet, och en sambo,jag har även den lyxen att kunna bo med mina hundar!!Det är inte många härbärgen som tar emot djur...

Nästa jul, ska jag nog se om det finns något jag kan göra på härbärget här i stan...
För varför ska jag umgås med folk som inte bryr sig om jag är där eller ej,eller bryr sig vem jag är,när jag kan vara någonstans och faktiskt glädja en annan människa.
Det skulle kännas mycket bättre.
Istället för att köpa julklappar,köper jag med mat åt dem. Dock ingen julskinka,men annan god varm mat..Denna vinter kan jag faktiskt gå dit med mina överblivna varma kläder..
To-do

 • Stan,köpa sista julklappen till Anders och om jag hittar något mer till ÄLSKADE barnen!!ååh vad jag LÄNGTAR hoppas de kommer!!! deras föräldrar skiter jag numera i, jaghar gjort ALLT för att få det att funka,men nej, hon sitter där på sin höga vita häst och tittar ner på mig, så som hon ALLTID gjort, sorgligt sorgligt, sorgligt för hennes del, då hon förlorat vänner på det sättet, sorgligt för mig, för jag önskar jag hade min syster..
 • massa hundgodis (har tagit slut!!! Hos MIG?!?!!?konstigt..har nog ALDRIG hänt..)
 • hem och städa köket,och lite överallt, dammsuga,skura golv
 • Köpa ingredienser till GODIS tex TUSEN OCH EN NATT (sjuuukt gott) recept hittar ni hos www.kusindet84.soclog.com
 • Bygga mitt pepparkakshus, hur nu det ska gå.. har gjort ETT försök tidigare, och det gick åt h*vete så att säga..
 • Slå in julklappar  Men först ut med Tyse-gris, älskade sambon tog de andra två innan han drog till jobbet imorse,STACKARS han igår, bilen är heeeelt pucko!!Fick INGEN värmme, så han frös heeela vägen från Kvicksund och hem..Stackars min älskling..=(
  Dricka upp kaffet, och klä på mig massa kläder,sen ut var det ja..
   läste förresten  om en tjej (www.johlinz.blogg.se) som köpt miniskidor att åka efter dogsen, hahahah är sjuukt sugen att testa! Smulan kan ju dra som bara den, om hon vill! OM hon vill =) Sen är ju frågan, hur min balans fungerar.. hähähä men nä jag ska TESTA!!sjukt kul.. vill någon vara med och springa o skratta så hojta till!


måndag.

Måndagen avklarad. gått bra på jobb. roligt.
Tog NOLLAN i lördags, NOLL med 100% !!!!YEEY
vi är bäst vi är bäst vi är bäst

Tisdag onsdag kvar,sedan ledig FYRA dagar på raken!!!Hur länge som hellst!!SKÖNT! Och VÄLBEHÖVLIGT!
Har ju inte haft semester på evigheter,dvs typ TRE år. Så FYRA dagar är GRYMT!


TRÖTT idag,riktigt trött, kallt ute är dt också,äckligt kallt till och med.

Ska diska lite,och laga mat,men vet ej vad...spagheti någonting..ost o grönsaks sås? Eller nåt...


byyye bye

Update

Förra lördagen,inte igår alltså, var jag,sambo och Smuli till Norrköping. Träffade systrar.
Först hem till den lilla,lillasystern, till hennes mamma och två nakenhundar,vet ni hur SMÅ de är??? Hahaha ursöta!Släppte lös dem i en hundhage,den ena vovven ville hälsa på Smuli,men ångrade sig,blev rädd,skrek,sprang och gömde sig, såååååååååååååååå liten =)
Den andra ville hälsa ordentligt,och det gick bra,men den var KAXIG, den fattade liksom inte att den skulle kunna stå upp inuti Smulans mage!
Åh,tyvärr INGA bilder :O konstigt att jag glömde...och irriterande faktiskt.
sedan blev det lunch, köttfärs o potatis i uggnen,alrig ätit men var riktigt gott!!

Åkte sedan vidare till stora, lillasyster,med sambo,barn och vovve, och denna vovve var allt annat än liten!!!Sjuuuuukt söt var han, och stoooor,schäfer/dobermann, endast ett halvår gammal och stor som en mindre kalv! Vild och galen var han med!
Hade Smuli lös, och det gick bra,tills hon blev sur på hans okynnes skällande, men vad skulle han göra "lilla" valpen,han ville juu BUSA, men smulan är en surtant och här busas det bara när hon bestämmer det. Plus så är det extra känsligt med "schäfrar" som skäller och ettrar sig.
Men äsch då,synd de bor så långt bort! Av fler anledningar än bara hundarna, vi gick in för fika och dt var riktigt trevligt! Jag känner ju inte henne egentligen, har internet kontakt, men hennes sambo har jag aldrig pratat med, men de var lätta människor,trevliga och skämtsamma =) Drack äppel-kanel vin,sjuuuukt gott! Jätte synd jag skulle jobba söndagen, plus ingen hundvakt över natten,annars hade vi gääärna stannat över natten! Men det får bli fler gånger!


Söndagen var det jobb,måndag oxå, och tisdag :P
Men tisdag kväll var det middag,med Rc*2 plus de andra arbetsledarna, riktigt trevligt! vet inte vad som var trevligast,den suuuper goda middagen eller det långa snacket i bilen sen =)

Onsdag jobb, sedan FEST och det ordentligt! Med samma gäng som på tisdagen.
Fest FEst fest!!!
Och ja, torsdagen var då inte min mest energiska dag..
Fredag,konstig dag,vaknade av ont i ryggen, plus feber :O bara sådär?? Är inte det puckat??
Lördagen, igår alltså, var också feber och rygg ont,dock inte lika våldsamt! Jobbet gick bra!
Ledig idag,skulle åkt till Älvsjö idag egentligen, men hon jag skulle åka med ville inte åka tåg, och inte bil (?!?) utan bara en buss som gick från köping,stannar i kungsör,och jag ringde busschauffören för att höra om han var snäll nog att stanna i Eskilstuna, men fick ej tag på han... Skffa MOBILTELEFON :POch OJ vad mycket text... om någon annan skrev så här mycket,vette tusan om jag ens skulle läsa alla ord....VAD??

Vad sjutton gör jag vaken?
Kan inte sova!
SURT för jag ska upp tidigt och göra massor imorgon!!

Idag blev jag påmind om att jag MÅSTE köpa en ny Klick & Trick bok.
Jätte bra bok att liksom uppdatera  och påminna kunskaperna, och framförallt INSPIERAS till att träna ordentligt varje dag mot uppsatta mål,och inspiration på vad för roliga tricks man kan lära hunden (hundarna)

Fick en fråga, hur man får hunden att ligga på ett visst sätt på kommandot ligg..först fattade jag inget,vadå spelar roll, vill man att hunden ska ligga och den lägger sig,så spelar det väl ingen roll hur den ligger där hemma på vardagsrums golvet?

Men sedan slog det mig, personen ville ha hunden liggandes på sidan.. Förstår fortfarande inte varför  hunden ska ligga så :P

Jag skulle troligen använda klickern, eller på annat sätt hjälpa hunden att själv lägga sig så. Att den själv lägger sig så .För om jag börjar flytta runt på ben o fixa o greja,tror jag inte hunden förstår vad jag vill,men om den lägger sig som jag vill och får beröm,då förstår den snabbare.

Då det handlar om att lägga sig på sidan,skulle man kunaa lägga hunden ner,sätta sig bredvid och massera hunden,då lägger den sig självmant på sidan,säg samtidigt kommandot du vill ha, tex "på sidan" eller vad man nu vill ha :P

Allting går så mycket lättare och roligare om man förstår varandra, och båda tycker det är något positivt att träna ihop. Träna aldrig ihop med din hund om du är på något sätt är på dåligt humör,det ger tråkiga vibbar.

blogg.

jag bloggar för lite. men nu är jag  febrig o trött  o ska sova.
jobbet imorgon..

7 Days a week,day 6

 En dagens lista
okej,känns lite fånigt faktiskt.. men jag gör väl en lista då, helt enkelt.

Humör:ont i huvudet,trött
Kläder:bh o jeans,vid tio blir det jobb kläder
frukost:clementin,fruktsoppa,kaffe
att göra:ut med vovvar,packa kläder till middagen ikväll,jobba

En kort och fantasilös lista,men ändå en lista =)

Men jag är för trött, för att det ska vara hälsosamt!!
Inget luciatåg blev det igår heller =((
ont i kroppen (igen)
gnäll,gnäll,gnäll,ja så känner jag mig nu!

7 Days a week,day 5

Min familj.
Blir ett väldigt kort inlägg, eller väldigt långt,får se.
Min första tanke är, jag har ju ingen familj,så vad är det att skriva.
Jag har ingen mamma,ingen pappa,ingen kontakt med mina gamla fosterfamiljer,de var inte äkta,har bott i två, den andra såg mig som gratis arbetskraft som de dessutom fick betalt för.
Jag har på mammas sida sex yngre syskon.
Den äldsta av dem, lever i sin värld,hon är verkligen uppfostrad av mammas karl, lever i sin lilla bubbla.Tyvärr. Det är jätte sorgligt,men så är det...
De andra har jag lite kontakt med via internet,och sms ibland,men svårt när deras föräldrar är som de är.
På pappas sida har jag två systrar, som jag tyvärr inte känner (hälsade på dem igår o bloggar troligen senare,om inte sjuuukt trevlig dag)

Men familj? jag har på mammas sida lite släkt, om jag hamnar i dödskris, så hjälper de mig nog, antagligen. Men ingen av dem känner mig för fem öre. De vet inte vad jag vill, kan,tycker eller känner. Så i mina ögon räknas de inte som familj ,fast de kan ju vara rätt bra ändå...

Det är så sorgligt, på pappas sida av släkten är alla helt äckligt sönder supna. Splittrade. När jag var liten älskade jag att vara hos dem, guldringen och silverringen och hos farmor, idag är det katastrof. sorgligt.

Ja, faktiskt, när jag tänker tillbaka, är hela min uppväxt sorglig.
Men jag har klarat mig jävligt bra i livet UTAN en mamma, och utan en pappa.
Saknar dem ibland, när jah tänker på hur det kunnat varit. sorgen är dock störst efter min syster,så som behandlat mig...
jag förstår inte hennes tankesätt,varför inte bara var ärlig,varför försöak vända o vrida o manipulera allt?Jag förstår verkligen inte...
Jag hade kunnat haft en sjuuuukt stor och härlig familj.
Men nu är det inte så. och det är bara att gilla läget.

Aja, den korta versionen var: Jag har ingen familj. och så är det.

Men nu ska jag gå o handla o fixa mat åt min älskade bästa bästaste sambo <3

hur?

Hur förklarar man för sin lillasyster att jag inte vill träffa hennes (vår) pappa??

7 Days a week,day 4

Mina framtidsvisioner
De är många, och de är drömmande, och jag vet inte vart börja..på det yrkesmässiga planen.
På det privata,vill jag ha ett hus, med hundgård,där djuren kan gå in o ut som de vill, och kanske kanske ett stall med häst.
uppfödning i liten skala av någon inte alltför vanlig ras? dock bör ag först lära mig om genetik..

Hmm ja detta var en svår punkt,då jag har MASSOR med saker jag vill och borde göra..
Jag vill ha fosterbarn.
Det finns för många barn som ingen vill ha,som ej är önskvärda, sorgligt men sant,det finns för många barn som bor där inte ett levande varelse borde befinnas.
Jag vet vad en fosterfamilj kan göra för skillnad,både på gott och ont.
jag vill komma igång med min lustjakts försäljning,det hänger bara på mig och är väldigt lätt att starta......EGENTLIGEN :P

Ja det är så mycket jag vill att orden inte räcker till, och det mesta är hemligt,förutom ett fåtal,som jag berättat för.

.....................................................................................................................................................................

Ja en annan framtids vision är att sy klart mina stolsöverdrag..hähähähähäh


7 Days a week

Ja, jag vet, det blev en lååång vecka det här :P
Listan går väl sisådär mycket framåt :P
Men veckan har varit fuuuull bockad!
Måndag,personalfest, riktigt lyckad! Dock jobbade jag först till fyra, och jag festade väl till strax efter tolv,gick hem, gjorde gröt, drack treo, lade mig efter ett, för att gå upp halv sex för jobb igen..
Tisdagkvällen var jag dödens död,tvärdecka i soffan typ åtta.missade Desperata hemmafruarna!!!
Men repris går på söndag!
Onsdag då, ja det blev ett trevligt avslut på min sjätte jobb dag på rad,det blev 06,15-23ca.
Inte så optimalt,men vad gör man inte när ingen annan kunde =)
Dock slog det tillbaka igår,då jag soooov o sov o sov, och vaknade till ibland,bara för att fortsätta sova, huvdvärk hade jag oxå, var nog en kombination av vätske brist,för mycket jobb,för lite-för mycket sömn.
Då jag hade förstått jag skulle vara tvärdött igår,så tog jag ledigt idag! Tack söta som tog min tid så jag slipper jobba sönder mig!
Man måste ställa upp för varandra!♥


Idag är jag då ledig,vet inte vad jag ska göra,ut md vovve snart iaf,kanske stan o leta julklapp till älskling?svårt det där..tips någon?han behöver vinterkläder,men är det så roligt i julklapp?hmmm aja kom med tips =))
Nej nu ska jag ut i solen med mina fyrbenta älsklingar!!

7 Days a week,day 3

Mina tre största intressen.

ååh guuuud vad svårt! Har väl egentligen bara ett ordentligt intresse, eller förresten de minaär ju tre till antalet :P


Hmm tre intreseen...
Hundar är ju självfallet.
Jag tycker om scrap booking (när jag orkar)
älskar att sy,ja där har vi ju intresse två, dock har jag ju ingen maskin!!!!!!åååh blir gaalen!!!Inte tusan har jag tid att åka till västerås heller!!Är ju bara ledig en dag i veckan, förutom  när jag har helg och de dagarna blir ju bokade på en gång...
Jag gillar att läsa..lättlästa,fast fängslande böcker, typ marian keys, har även läst en del av minette waltrs sjukt bra!fick faktiskt tipset att läsa twilight böckerna, hmm ja det lät ju konstigt då ALLA säger de är bra, men jag gillar inte vampyrer o sådant fjantigt,men fick tipset av en tjej som oxå tyckte det var töntigt,men som blev fast ändå.så de ska jag läsa framöver, ska väl läsa harry potter oxå... ååh grottbjörnens folk!!!!sjukt bra!!

Är kär i min quick knit! Har även ett framtids mål att virka ett överkast,av mormors rutor...

Så.. sammanfattningsvis blir det alltså:
1.Hundar.
2.Läsa
3.Hantverk/pyssla

ååh guuuud vilken tråkig människa jag ser ut att vara :O:O:O:O
aja,då får fallet vara så. för nu ska jag äta låtsas carbonara.

Nu.

Nu tycker jag i min värld att du är skyldig mig tvåhundra kronor. och då är du det oxå. och japp det tänker jag säga till aaaaaalllllla.
japp japp så är det =))
så passa Er!!1Helt plötsligt kanske ni är skyldig någon en massa.


Jag kan!!

Jag kan jag kan jag kan!!!
tjoooohoooo
ÄNTLIGEN haren vänlig själ berättat för mig hur man lägger in video =)

Jag är glad och tänker bombardera er med sjuuuuuuukt bra musik!!!!


Undrar varför jag tog denna bild förresten ?

aja,mer tänker jag nog inte skriva,är trött och lite sur. eller  mest irriterad.
Så nu tänker jag dricka glögg och äta egen bakad pepparkaka!

Hmm kanske ska skriva den där seven day a week grejen..

Undrar...BÄSTA BÄSTA just nu

7 Days a week, day 2

Därför bloggar jag.
Har bloggat i flera flera flera år, detta är nog min tredje adress,började dock blogga,redan under lunarstorm tiden.
Använder det dels som en dagbok,att kunna gå tillbaka och se framsteg. Att se hur livet går vidare.
Min första blogg är inte rolig, ååh guuuuud vad jag mådde dåligt då...
annars anvnäder jag det som en ventil, skönt att skriva av sig,och pga jag inte längre är lika trygg så har jag öppnat en hemlig adress med lösen som jag bara lämnar ut till dem som frågar efter den.

Jag tycker det är roligt att skriva. 
Helt enkelt.men jag stör mig, jag fattar inte hur man lägger in en video här på blogg.se.
på metrobloggen fanns det en flik som hette youtube.men inte här =((


Licens ENDAST för kamphundar?

Svaret på den frågan är ju självklart NEJ.

En debatt artikel från HD.se

Antalet polisanmälningar om hundar som gått till attack mot människor och andra hundar har nästan fördubblats de senaste tio åren, skriver Thomas Finnborg (M) och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M).

Kamphundarna blir
alltfler i Sverige, sedan 2001 har antalet vuxit från 300 till 5 600 i år. I takt med den stigande populariteten ökar såväl kritiken mot vad många ser som en växande samhällsfara som de nöjda hussarnas och mattarnas passionerade försvar av sina älskade hundar. Och precis som med så mycket annat är det svårt att beskriva konflikten i andra färger än nyanser av grått.

Egentligen kan vilken hund som helst som tränats för uppgiften klassas som kamphund men de djur som i folkmun och på kvällspressens löpsedlar oftast går under epitetet är hundar av så kallad kamphundsras. Med det menas hundraser som historiskt använts som kamphundar och som på grund av sin avelshistoria fått med sig en ökad benägenhet till aggressivt beteende.

I rätt händer kan dessa hundar fungera alldeles utmärkt, vara trevliga familjehundar och inte utgöra någon fara för någon men man kan samtidigt inte bortse ifrån att vissa hundraser för med sig större risker än andra. Det ställer högre krav på ett ansvarsfullt hundägarskap samtidigt som många av dem som lockas av kamphundarnas negativa egenskaper knappast är lämpade för uppgiften att uppfostra sin hund på ett bra sätt.

En del yrkar på ett förbud för kamphundar. Det menar vi är att gå för långt. De flesta hundägare vet att väl fostra sina hundar, oavsett ras. Samtidigt har polisanmälningarna för att en hund gått till attack mot en människa eller en annan hund nästan fördubblats under de senaste tio åren.

För att inskärpa vikten av att man som hundägare förstår det extra ansvar det innebär att ta hand om en hund av kamphundsras har vi skrivit en motion till Sveriges riksdag där vi öppnar för att man inför ett licenssystem och utbildning för innehav av kamphund. Parallellt bör man också se över och stärka reglerna för att kräva munkorg för hundar som utgör en förhöjd risk för sin omgivning. Hur ett sådant system i praktiken utformas är en öppen fråga men vi anser att det är viktigt att hantera den problematik som finns på ett konstruktivt sätt genom en balansgång mellan frihet och reglering. Bra hundar och deras ägare ska inte bestraffas men de risker som finns måste tas på allvar.

Thomas Finnborg (M), riksdagsledamot, Helsingborg
Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), riksdagsledamot, Bjuv

Debattartiklen hittar ni --> här <--rexmatte har jäkligt bra åsikter om detta:

Att utforma en licens enbart för kamphundar tycker jag bara talar för okunskap tyvärr. Ja, en hund av kamphundsras har historik men det har alla raser och jag blundar inte för deras historik och i deras historik ingår hundkamp. Men att kamphundsraser skulle vara en fara för allmänheten kan man inte säga hur som helst. Finns många andra raser som även dom i fel händer skulle vara en samhällsfara.

Problemet ligger djupare än i bara raserna. Problemet ligger i den oerhört stora okontrollerade oseriösa uppfödningen vi har idag och det faktum att många som väljer att kalla sig för uppfödare inte ens skulle få ha en vandrande pinne hemma. Och nu pratar jag om både blandras och renras-uppfödning.

Och ovanpå det har vi även problemet med hundägare. Att varenda idiot som tycker en viss hund ser häftig ut bara kan ta en kik på blocket och sedan ha en hund i andra änden kopplet som han inte vet någonting om mer än att den är häftig förstås.

Så en licens utformad enbart för kamphundar? - Nej tack!
Jag ser hellre att det ställs högre krav på uppfödare och högra krav på hundägare.


Hon skriver bra den här tjejen, och jag håller helt med!
Frågan är ju vad ska vi göra? hur ska vi lösa problemet?  Hur får vi stopp på denna oseriösa avel? För det är ju där som är den stora grunden. Fast å andra sidan skulle de inte finnas om inte efterfrågan fanns.
Kastrering på alla blandraser, dvs alla hundar utan stamtavla? Ett jätte jobb att gå igenom alla hundregister, och kalla till kastrering. Men kan det vara något? och vilka krav bör sättas på oss hundägare? 18 år och fläckfritt register? Men det kan ju bli fel, man kan ju tex vara dömd för kopparstöld och ändå älska hundar och vara sjukt duktig med dem. Så vad för krav o regler ska man fylla för att få äga hund?
Det är en viktig fråga, och ´bör tas tag i, INNAN "de som bestämmer" i panik beslutar om rasförbud , när problemet eskalerat och det enda de tänker är förbud. Och det vill vi ju inte!Eller hur?

Hur tänker DU?

Fortsättning följer

Jag har nu bestämt för att dela på mitt bloggandet.
Har öppnat en annan blogg oxå,med lösen.
Den är väl inte allt för hemlig,men där vill jag skriva för mina vänner. och mer för mig själv,så jag verkligen kan ventilera ur mig..
Så hojta till så får du lösen.
Läser..

Läser ord jag inte borde läsa, det är såååå sorgligt!!! Livet rullar på, världen fortsätter med sina dagar, alla förändras, inte till det bättre.
Att se en sådan stark,omtänksam ödmjuk kvinna, förvandlas, och bli liten, liten i sin person, liten för världen,tappa sina avundsvärda egenskaper,ödmjukheten är för länge sedan borta,en omtänksam kvinna borde värdesätta livet? och sätta likhetes tecken med liv och död.

Det är så mycket ondska i denna värld, och i min närhet är det mer ondska än  vad jag sett på länge.
Det är ett otäckt ord tycker jag, ONDSKA,tänker först på boken av.. var det Jan guillou? Den är HEMSK och ondskefull, och det är vad jag ser runt mig.
Ondskefull pajkastning. Vart ska det sluta?
När det gäller andra människor, så är jag otroligt känslig, för känslig, kan börja gråta av saker folk berättar om människor jag inte känner, eller knappt sett,det gör ont i hjärtat, och jag lider med dem.

Jag har svårt att förstå att folk gör saker av ren och skär ELAKHET, vad driver dem? Är det hat? Hat över vadå? Har livet brytit ner dem?
Eller?? Men vad det än är, VAD får de ut av sina elaka ord, och beteende? Förstår inte..
Det är en tuff värld vi lever i,men man får försöka se det positiva och göra det bästa av allt. Vi får hjälpas åt att göra världen lite gladare, det är så mycket hemskheter som händer, varje dag, folk blir rånade,överfallna,mördade osv osv osv,
Men tänk på en fjärils vingslag..
Nä idag är jag i sorg, tänker och funderar på hur livet utvecklas,vad jag kan göra bättre och annorlunda,hur jag skyddar mig och mina nära mot dessa ondskefulla händelser.

Det är mycket känslor som kommer fram en ledig dag, jag funderar mycket, tänker saknar, känner. Funderar och funderar,musiken dövar inte tankarna idag.

Funderar på hur allt blev? 
Jag menar allt.
Hur det kom sig att den som stod mig närmast,bara stod där och tittade på medans jag blev mobbad,utfryst,psykad? hon bara stod där. 
HUR??jag förstår inte,var det rädsla?hat?eller var hon helt enkelt blind och döv , trotts mina böner om hjälp?
kommer nog aldrig förstå det handlandet...

Inte heller förstår jag, varför jag blev mobb-offret? Har jag gjort något? och vad isåfall?och varför sa du inte vad?

Vart är mitt svar? Är jag inte värd ett svar? Jag ansträngde mig verkligen,öppnade upp allt,för mycket? men inte ett svar?
Kan det bero på att du är dina föräldrars dotter? Kan det vara så krasst, att du verkligen är en arvinge och för deras beteende vidare? För jag ser likheter på likheter komma fram?
Och det får mig att börja analysera ännu mer..
inte bra inte bra... Bäst jag slutar                 för nu.
För slut? Det tar det nog aldrig.Nä, baka var det, och städa... höja musiken ett snäpp... åtta imorse pumpade mina grannar musik så det dunkade...hmmmm


mer kärlek åt folket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 days a week , day 1

Dag 1.
Presentation av mig själv.

Hmm, ja vart börjar man?vad säger man?
Lenita är namnet, bor sedan ett år i Eskilstuna med sambo och våra hundar.
Jag älskar djur!Hellst skulle jag ha en hel bondgård här i lägenheten!

Jag har massor med framtidsplaner!!Planerar drömmer o funderar. Frågan är bara NÄR framtiden är här?

Jag vågar gå emot strömmen, jag säger MIN åsikt och håller inte bara med,jag tänker och funderar själv,frågar och diskuterar.Provocerar för att få fram nytt tänk.

Mina vänner kommer i första hand, har ingen familj så mina vänner är ooootroligt viktiga för mig. Ställer alltid alltid upp när de behöver mig, kan förlåta mycket, men kommer du med lögner och skitsnack,så får du gå. Kan jag inte lita på dej lika mycket som du på mig, går jag vidare. Har du fått gå, ja då har du svikit mig ordentligt!

Jag känner för andra människor,främst de utstötta och ensamma, önskar jag hade tid att engagera mig i eskilstuna härbärge. Skulle aldrig aldrig säga att en hemlös får skylla sig själv aldrig!! För jag tror att någonstans på vägen gick någonting riktigt riktigt fel..

Hmm. ja vad  mer då?
Nja inget mer just nu=)7 Days a week

Ja sju dagars lista känns bättre än en TRETTIO dagars lista =)

Dag 1 – Presentation av mig.
Dag 2 – Därför bloggar jag.
Dag 3 – Mina 3 största intressen.
Dag 4 – Mina framtidsvisioner.
Dag 5 – Min familj.
Dag 6 – En ”Dagens”-lista. Ex. ”Dagens planer, dagens outfit, dagens låt, dagens plus, dagens minus”.
Dag 7 – Några av mina favoritbloggar med beskrivning.


Hmm, ja, jag kan väl göra ett försök att vara "som alla andra" och blogga utefter en lista =)

Ååååååh vad jag önskar jag hade råd att gå ner i tid på jobbet, och vara ledig en-två dagar mer i veckan, missförstå mig rätt,jag älskar mitt jobb,men jag önskar bara jag hade råd att gå ner i tid för att ha mer tid till det som betyder något här i livet..Mina hundar,sambo, och vänner.De vänner jag har, och orka/hinna anstränga mig för att hitta någon mer.

Imorgon är jag ledig, ENDA dagen denna vecka, och HUUUUr ska jag hinna allt? Massa att göra!!


RSS 2.0